Studio Veerkr8 coaching en training
 
 

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Debby Hol (1978) en ik woon samen met mijn vrouw in Amersfoort. 

Ik heb aantal jaar als pedagoog in de jeugdhulpverlening met kinderen en jongeren met gedragsproblemen en ontwikkelingsachterstanden gewerkt. Daarna heb ik jaren als leerkracht in het primair onderwijs voor de klas gestaan op diverse scholen in diverse wijken in Utrecht en Amersfoort. Inmiddels werk ik een aantal jaar als Gedragsspecialist en Intern begeleider in het reguliere basisonderwijs.  


Sinds 2015 ben ik aan het werk als kinder-en jongerencoach met mijn zelf ontwikkelde training "Je bent een Schat" waarbij het in je kracht komen staan centraal staat. Sinds januari 2023 werk ik als coach en opvoed- en familieopsteller. Ik heb hiervoor de opleiding Systemisch Werk, de Vakopleiding Opvoedopstellingen, NLP en Transactionele Analyse gedaan. 


Wat is dat, systemisch werken?

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Je kijkt naar welke plek jij inneemt in het systeem en of deze plek kloppend is. 


Deze manier van kijken helpt me in mijn huidige werk als coach, intern begeleider in het onderwijs als met het werken met gezinnen. Daarnaast heeft het me ook veel geleerd over mijn eigen geschiedenis, patronen, overtuigingen en gedragingen. Daardoor ben ik meer op mijn eigen plek in mijn eigen systeem gaan staan en voel ik me een vrijer en autonomer mens. Dat gun ik anderen ook!


Kernwaarden

Autonomie, verbondenheid en groei zijn belangrijke kernwaarden in mijn eigen leven en zeker ook als coach/opsteller. 

De volgende uitgangspunten vind ik hierbij belangrijk:


• Ik ga ervan uit dat ieder mens de mogelijkheden heeft om de ontwikkelingstaken
waar hij/zij voor staat te volbrengen met behulp van zijn/haar eigen hulpbronnen.
• Ik werk vanuit een oplossingsgerichte visie, waarin het opbouwen en versterken van de eigen
kracht van de client centraal staat.
• Ieder mens is uniek en in staat zijn eigen unieke oplossingen te vinden. De client weet zelf de weg die past bij hem/haar.
• Onbewuste processen vormen een belangrijk hulpmiddel bij het realiseren van verandering.
• Kleine veranderingen kunnen grote veranderingen teweeg brengen.
• Een probleem is altijd een probleem binnen een bepaalde context. Mijn wens voor jou is dat je problemen leert zien in
samenhang met je leefsituatie en je eigen aannames en overtuigingen.


Veerkracht en eigen stroom

Ik ben ervan overtuigd door mijn eigen ervaringen en door het werken met anderen dat door je bewust te zijn van je aannames, beperkende overtuigingen en contact te maken met je hulpbronnen, je eigen plek in te nemen in je systeem van herkomst en niet te dragen wat niet van jou is, je je veerkracht kunt vergroten en je steeds meer je eigen stroom en levensenergie weet te vinden en te behouden. 


Ik hoop dat ik je op weg kan helpen door een stukje met je mee te lopen en op zoek te gaan naar jouw veerkracht en jouw plek en jouw stroom.

Voor mij is dit prachtige nummer van The Wanderer (betekent de dwaler)  een inspiratiebron wanneer ik op zoek ben naar mijn veerkracht en mijn eigen stroom.  

Aren’t you meant to fly?
Sing your song and touch the sky
Aren’t you meant to fly?
Or do you wanna wait untill you die

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!